Szatmárnémeti Union Kupa - Románia

Szatmárnémetiben adtak tiszteletet az U12-U14 korosztály judosai a fiatalon elhunyt Lucian Preda emlékének . A nívós viadalon mintegy 200 versenyző között a vásárosnaményi Szelet -Kelet Sportegyesület judosai is versenyeztek. Eredmények: 


I.Vaska Fanni 
II Vaska Lili, Insticei Réka 
V. Rácz Róbert


verseny után megnéztük a nagygéci emlékparkot, ahol több más érdekesség mellett 4G moziélmény gazdagította a programunkat.

Bártfa Kupa, Szlovákia

Bártfán harmadjára vettünk részt ezen a nagy versenyen, ezúttal székelyföldi, Dicsőszentmártoni barátainkkal együtt több mint 40 fős csapatot alkottunk a félezres mezőnyben. Szlovák,lengyel, bulgár. Macedon, ukrán, magyar judosok között bizonyíthattak a gyerekek. Nem is akárhogy: 
Réka és Fanni összesen 7 küzdelmet nyerve lettek az U15 bajnokai 13 évesen!
A többiek is kitettek magukért az erős mezőnyben első nemzetközi érmeikkel térhettek haza.

I. Insticei Réka, Vaska Fanni (U15) 
II. Balogh Bence ( U15)
III. Vaska Lili (U 13). Szász Abigél. (U 11) Juhász Eszter (U18), Matyi Éva(U18) 
IV. Kovács Kornélia (U18), Nagy Szabolcs (U18) Kiss Dávid (U18) 
Felkészítő edzők: Batizi István (Vásárosnamény) Lőrincz Ottó ( Máriapócs, Nyírlugos, Hajdúdorog), Stamusz Péter (Nyíregyháza)

Köszönjük támogatást: BEREG LED, Beregi Többcélú Egyesület, Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület, Kert-Telek Szociális Szövetkezet

Bácska Kupa

 

Több mint 300 induló Dél Magyarország legnagyobb serdülő versenyén.

Baja Bácska kupa (Serdülő) 2016.03.19 Vaska Fanni 2. helyezett
Baja Ifi Diákolimpia 2016.03.20 Vaska Fanni 1. helyezett

Vásárosnamény Diákolimpia döntő

Tavaly novemberben nagy sikere volt a mátészalkai cselgáncs Jubileum Kupának, amely a diák és serdülő korcsoportúak legnagyobb régiós seregszemléje volt. A találkozón négy ország fiataljai léptek küzdőtérre a találkozón, amelyen a negyvenesztendős mátészalkai cselgáncsot ünnepelték. Szombaton még nagyobb durranás lesz, hiszen a vásárosnaményi sportcsarnok ad otthont a serdülő A-kategóriás diákolimpiai döntőnek. Az utánpótlás nagy seregszemléjére több mint kétszáz 12-14 éves versenyzőt várnak. Nyolc leány és nyolc fiú kategóriában négy tatamin versengenek majd a fiatalok.

A rendező Szelek-Kelet SE fiataljai közül négyen indulnak. Insticei Réka (57 kg, Márokpapi) Vaska Fanni (40 kg, Nagyvarsány), Rácz Róbert (50 kg, Kisvarsány) és Balogh Bence (30 kg, Máriapócs) első éves serdülőként akár a dobogóra is állhatnak majd.
– Úgy vélem a megyei cselgáncsélet elismerését jelenti az, hogy mi rendezhetjük ezt a rangos versenyt. Mindent megteszünk majd azért, hogy a hozzánk érkező fiatalok jól érezzék magukat, a verseny pedig színvonalas legyen. Az már külön öröm lenne, ha klubunk fiataljai érmet tudnának szerezni az erős mezőnyben – vélekedett Insticei Zoltán, a rendező Szelet-Kelet SE képviseletében.

Jubileum Kupa Mátészalka 2015. november 28

2015. november 28-án a Városi Sportcsarnokban, "Jubileum Kupa" néven Nemzetközi utánpótlás Judo versenyt rendezett Mátészalkán az ÉKMRJSZ, a SZELET-KELET SE és a Mátészalkai - MTK, az idén 40 éves jubileumot ünneplő Mátészalkai Judo szakosztály megünneplésére.

A versenyzők "Serdülő", Diák A", "Diák B", "Diák C" kategóriákban mérhették össze ügyességüket a nemzetközi mezőnyben.

Az esemény fővédnöke Hamusi Péter, Mátészalka Város Polgármestere volt.


Torma Tamás, Mátészalka Város Alpolgármestere pedig mint sportért felelős alpolgármester üdvözölte a résztvevőket. Meghívott vendégként köszönthettük továbbá Kovács Sándor, Egyéni Országgyűlési Képviselőt, Seszták Oszkárt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Elnökét és Fülöp Istvánt a Mátészalkai Járási Hivatal vezetőjét.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, aki Erdélyi György szakosztályvezetőt, szakedzőt arany,
Batizi István szakedzőt ezüst,
míg Czibula József alapítót, egykori szakosztályvezetőt a "Magyar Judoért" elismerés bronz fokozatával tüntette ki.

Magyar Judo Szövetség ajándékainak átadása után Dr. Tóth László Elnök Úr jelképesen egy judo ruhát adott át Hanusi Péter Polgármester Úrnak, amely azt a 100 db sportruhát szimbolizálja, amit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyesületek kaptak ajándékba a Magyar Judo Szövetségtől.

A résztvevőknek és a kitüntetetteknek is szívből gratulálunk!

Aranyos Judokák Budaörsön

A sikeres vásárosnaményi hazai diákolimpia két bronzérme után fényesebbre váltottak a beregi lányok:  a hagyományos Budaörs Kupa rekordmezőnyében a kora este sorra kerülő viadalokon két aranyéremmel zárták a viadalt a Szelet Kelet Se versenyzői.A nyírlugosi Szűcs Ferenc első nagy versenyén aranyéremmel mutatkozott be, a nyírgelsei Bencsik József ezüstéremmel térhetett haza. Rácz Róbertnek ezúttal nem termett babér a versenyen, helyezetlenül zárta az 50 kg-os serdülő fiuk küzdelmeit. 

Serdülő Lányok 
- 40 kg 
Vaska Fanni I. 
- 57 kg 
Insticei Réka I. 
Felkészítő edző : Batizi István 
 
Diák A
Bencsik József II.  -54 kg
DIÁK C c
Szűcs Ferenc I. 
Felkészítő edző: Lőrincz Ottó 
Insticei Réka, Rácz Róbert, Vaska Fanni Batizi István, Nagy Szabolcs 

Érmekkel tértek haza a vásárosnaményi judósok

Bártfa – A szlovákiai Bártfán (Bardejov), kiváló szervezés mellett találkoztak szlovák, magyar, román, lengyel, ukrán, észt cselgáncsos gyerekek és fiatalok.
 
A 581 fős rekordlétszámú mezőny szerencsére tükrözi a judo töretlen népszerűségét a résztvevő országokban. A magyar színeket a miskolci Avas Judo Clubbal együtt képviselő vásárosnaményi Szelet Kelet SE versenyzői nem vallottak szégyent a nemzetközi mezőnyben: az 5 fős csapat 4 éremmel térhetett haza.
 
Külön dicséretet érdemel Rácz Róbert, aki a legnépesebb mezőnyben, U’13-asok 17-fős -42 kg-os csoportjában tudott győzni, és csak a későbbi bajnok és harmadik helyezett győzte le a magyar fiút.
 
A remek körülmények (tataminként 3 monitor, video visszajátszás, trénermonitorok, élő internetes közvetítés, trénerszoba, különdíjak, sportolói ajándékok) és a kiváló házigazdák már-már egy világverseny hangulatát hozták a felvidéki városba.
 
Jövőre reményeink szerint a körülmények ismeretében egy sokkal népesebb csapat érkezhet a versenyre.
 
- Insticei Zoltán -
 
 
 

FIGYELEM!

0-99 éves korig várják az érdeklődőket a megyei judo klubjaink:

JUDO Edzések

TARPA: H-SZe 15-17 ó, óvoda tornaterem

VÁSÁROSNAMÉNY He-Sze-P 18-19.30 ó, Eötvős Iskola kis tornaterem

NYÍRBOGÁT, NYÍRÍGYULAJ K-Csü 16-18 ó, Ifjúsági Ház, Régi Iskola

MÁRIAPÓCS He-Sze : 16-18 ó Kéttannyelvű Iskola tornaterme

 

KIMITBÍR

A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma – Nemzeti Tehetség Program Támogatásával 2013-06-12-n rendeztük meg az I. Szatmár-Bereg Diáksport Találkozót.  A rendezvényen több száz középiskolás diák jelent meg akik több szabadidős sportágban próbálhatták ki magukat a Gergelyiugornyai Tisza Parton. A rendezvényt koncertek és főzőversenyek színesítették. Köszönjük az Önkéntes segítőknek az egész napos munkát!

A diákok játékos sorversenyben , fociban sakkban és kosárlabdázásban tették próbára tudásukat. “Barátságtalan” vendéglátóként valamennyi versenyszámban a II: Rákóczi Ferenc Gimnzium csapata diadalmasokodott

Vásárosnaményi JUDO Klub

Az Ifjúsági Egyesület 2011 májusától Vásárosnaményban JUDO oktatást szervez. 6 éves kortól várunk érdeklődőket. Az edzéseket Erdélyi György Judo mester tartja  Az edzések tervezett helyszíne: II. Rákóci Ferenc Gimnázium , Szerda Péntek 16 órától

Jelentkezni, érdeklődni  20/5638615 telefonszámon vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen Insticei Zoltánnál lehet

Beregi Ifjúságért Futsal Kupa

V. alkalommal megrendezett 2011. évi BIKSZE KUPA teremtorna végeredménye

I – Papiboys – Márokpapi

II – Rendőrség – Vásárosnamény

III – Mentos – Mátészalka

GRATULÁLUNK A HELYEZETTEKNEK, KÖSZÖNJÜK A RÉSZVÉTELT MINDENKINEK!