Vásárosnamény Diákolimpia döntő

Tavaly novemberben nagy sikere volt a mátészalkai cselgáncs Jubileum Kupának, amely a diák és serdülő korcsoportúak legnagyobb régiós seregszemléje volt. A találkozón négy ország fiataljai léptek küzdőtérre a találkozón, amelyen a negyvenesztendős mátészalkai cselgáncsot ünnepelték. Szombaton még nagyobb durranás lesz, hiszen a vásárosnaményi sportcsarnok ad otthont a serdülő A-kategóriás diákolimpiai döntőnek. Az utánpótlás nagy seregszemléjére több mint kétszáz 12-14 éves versenyzőt várnak. Nyolc leány és nyolc fiú kategóriában négy tatamin versengenek majd a fiatalok.

A rendező Szelek-Kelet SE fiataljai közül négyen indulnak. Insticei Réka (57 kg, Márokpapi) Vaska Fanni (40 kg, Nagyvarsány), Rácz Róbert (50 kg, Kisvarsány) és Balogh Bence (30 kg, Máriapócs) első éves serdülőként akár a dobogóra is állhatnak majd.
– Úgy vélem a megyei cselgáncsélet elismerését jelenti az, hogy mi rendezhetjük ezt a rangos versenyt. Mindent megteszünk majd azért, hogy a hozzánk érkező fiatalok jól érezzék magukat, a verseny pedig színvonalas legyen. Az már külön öröm lenne, ha klubunk fiataljai érmet tudnának szerezni az erős mezőnyben – vélekedett Insticei Zoltán, a rendező Szelet-Kelet SE képviseletében.