Home Hírek események Partnereink Kapcsolat Galéria Tevékenységeink
BEREGI IFJÚSÁGÉRT KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS SZABADIDŐS EGYESÜLET

Tarpa


A Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület „Közösen a jövőért” címmel képzéssel egybekötött foglalkoztatási programot valósít meg a térségben élő munkanélküliek elhelyezkedési esélyeinek javítására.


A program főbb jellemzői:


A programba 25 fő kerül bevonásra.


A célcsoportba az a munkanélküli tartozhat, aki


- legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, vagy


- 25. életévét be nem töltött pályakezdő álláskereső, vagy


- a projektbe vonást megelőző hat hónapban nem folytatott rendszeres kereső tevékenységet, vagy


- a Munkaügyi Központ legalább huszonnégy hónapja álláskeresőként tartja nyilván, vagy


- a foglalkoztatás megkezdését megelőző 12 hónapon belül gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, illetőleg terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy ápolási díjban részesült.


A program az alábbi előnyöket biztosítja a programba belépő munkanélkülieknek:


- Államilag elismert szakképesítés (OKJ) megszerzése óvodai dajka, valamint gyermek és ifjúsági felügyelő munkakör betöltéséhez.


- A képzés ideje alatt a program, képzési támogatást nyújt (napi 2 500 Ft alkalmanként, az oktatási napokon való igazolt részvétel esetén)


- A képzést követően 6 hónap időtartamra 5 fő 4 órás (havi 54 000 Ft), és 15 fő 8 órás (108 000 Ft) foglalkoztatására kerül sor.


- A 12 hónapig tartó program befejezését követően 20 fő további 6 hónapig munkalehetőséget kap a térségben lévő intézményekben.


Jelentkezés helye: TARPA Polgármesteri Hivatal

Jelentkezés időpontja: 2013. ÁPRILIS 17. (szerda) 9 00


Várjuk minden olyan érdeklődő jelentkezését, aki élni kíván a „Közösen a jövőért” program nyújtotta lehetőségekkel, és erős elhatározást érez ahhoz, hogy a biztosabb jövőjéért vállalja a programban való részvételt.